De Franse tarte flambée komt uit de Elzas. Bijna hetzelfde als flammkuchen, maar dan met de toevoeging van crème fraîche, waardoor hij extra romig en zacht van smaak wordt. Maak het pizzadeeg verder af met uienringen en spekjes en je hebt een perfect gerecht! Zin in meer krokante 'tartes'? Check dan onze lijst met 7x flammkuchen (en tarte flambée)!
kooktijd20 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfolie
600guiin ringen
1rolpizzadeegkoelvers, pak 600 g
125gcrème fraîche
125gkwarkFrans, vol
2tenenknoflookfijngesneden
150ggruyèregeraspt
2eltijmblaadjes
voor erbij:salade
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uiringen met een snuf zout in 10-12 min. zacht en lichtbruin. Rol het pizzadeeg uit en leg het op een vel bakpapier op een bakplaat. Meng de crème fraîche, kwark en knoflook met 1 el tijm. Voeg peper naar smaak toe. Strijk het roommengsel over de deegbodem.
Verdeel de uiringen over de deegbodem. Strooi er de gruyère, rest van de tijm en peper naar smaak over. Bak de uientaart in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Lekker met een salade met klassieke vinaigrette.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
No waste tip: Vaak is kant-en-klaar pizzadeeg verpakt met tomatensaus. Omdat deze niet wordt gebruikt in dit recept kun je het gebruiken in een pastasaus of tomatensoep of bij groente serveren.Recept, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten