taiwanese stoombroodjes met geglaceerde kippenlevertjes, knoflookchips, bosui en radijs

aantal 4 | lunchgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Werry van Leeuwen kookt spannend, afwisselend én met aparte ingrediënten in zijn restaurant Sugar Hill in Arnhem. Voor delicious. bedacht hij 5 recepten met minder courant vlees, zoals ossenstaart, varkensniertjes en runderhart.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 el sesamolie
  • 200 gram kippenlever
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el limoensap
  • 1 el sesamzaad
  • 4 gua bao broodjes*
  • 4 radijzen in dunne plakjes
  • 1 el sushi-azijn*
  • 3 el arachide-olie
  • 1 teen knoflook in dunne plakjes
  • 2 bosuitjes fijngesneden
  • ook nodig: stoompan

instructies

  • Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak hierin de kippenlevertjes 6-8 min. op middelhoog vuur tot ze vanbinnen rosé zijn. Roer de hoisinsaus, het limoensap en sesamzaad erdoor en breng op smaak met flink peper en wat zout. Neem de pan van het vuur en zet apart. Stoom intussen de gua baobroodjes 8 min. warm in een stoompan. 
  • Doe de radijs en sushiazijn in een kom en laat even staan zodat de smaak kan intrekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes knoflook in ± 2 min. krokant. 
  • Snijd de bapaobroodjes open en verdeel de kippenlevertjes, saus uit de pan, radijs, knoflookchips en bosui erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Gua bao zijn Taiwanese gestoomde broodjes zonder vulling, te koop bij de toko of Aziatische supermarkt. Sushi-azijn is een mengsel van suiker, zout, rijstazijn en mirin. Je kunt het zelf maken of koop het kant-en-klaar bij de Aziatische supermarkt.
Sugar Hill, Klarendalseweg 192, Arnhem, 026 389 20 10, sugarhill.nl
Recept: Werry van Leeuwen. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bewerking: Dosia Brewer, Minta Nicolaï
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!