aantal 10 |
lunch |
doordeweeks, weekend |
mexicaans |
De beste hotdogs maak je zelf! Wij maken een hotdog met Mexicaans tintje: met mais, pepers, chipotle en avocado. Rokerig en pittig maar ook zoet, zout en knapperig met avocado om het weer een beetje te blussen!Ook lekker:gerookte hotdog met knolselderijremoulade en waterkers.
kooktijd25 minutesminutes
ingrediënten
10zachte puntjesevt. met maanzaad
10Brandt & Levie hotdogs* of andere lekkere worstjes
3avocado’srijpe
1 limoensap
1rode uiklein
30kerstomaatjes
200gmaïsblik, uitgelekt
2tlkomijnzaadgeroosterd
2elwittewijnazijn
1potje jalapeñopepers
chipotleketchupketchup met gerookte jalapeñopepers, te koop bij delicatessenzaken en online of andere pittige saus, zoals ketchup met tabasco
Breng een pan water aan de kook. Doe de hotdogs zonder verpakking in het water en zorg dat het water niet opnieuw gaat koken. Verwarm de worsten 10 min.
Prak de avocado grof en breng op smaak met limoensap en zout. Snijd de rode ui heel fijn. Snijd de tomaatjes in vieren. Meng met de ui en de maïs. Breng de salsa op smaak met komijnzaad, zout, peper en de azijn.
Snijd de broodjes van boven in. Vul de broodjes met wat avocado. Haal met een tang de worsten uit het water en leg ze op de broodjes. Verdeel de salsa over de worsten. Verdeel de ketchup zigzaggend in een dunne streep over het broodje. Snijd de koriander fijn. Leg de jalapeñopepers in een rijtje op de hotdog en verdeel de koriander erover. Serveer met de tortillachips.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Te koop bij Marqt en binnenkort bij de kleine slagerij van Brandt & Levie.Recept: Brandt & Levie. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Merijn Tol