aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
italiaans |
Het geheim om veel smaak te vangen in een bolognesesaus, zonder dat het uren duurt? Uienmarmelade, sojasaus, veel knoflook en het geduld om het gehakt flink bruin te laten worden. En de lekkerste tomaten die je kunt vinden natuurlijk. Deze snelle bolognese maak je in minder dan een half uur.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfolieextra vergine
500grundergehakt
100gtomatenpuree
4tenenknoflookfijngesneden
4eluienmarmelade of -chutney
3elsojasaus
400glinzenblik afgespoeld en uitgelekt
250glasagnevellen(of spaghetti)
500gkerstomaatjesgemengd
basilicumblaadjesgehalveerd
parmezaanse kaasgeraspt, voor erover
instructies
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in ± 3 min. bruin. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en laat nog ± 2 min. pruttelen. Voeg de uienmarmelade, sojasaus, linzen, 350 ml water en zout en peper naar smaak toe. Laat de saus ± 12 min. inkoken op middelhoog vuur.
Kook intussen de lasagnevellen in gezouten water in ± 8 min. beetgaar. Giet af.
Verdeel de helft van de lasagnavellen over een schaal en schep de helft van de bolognesesaus en tomaatjes erover. Verdeel achtereenvolgens de rest van de lasagnevellen, saus en tomaten erover. Garneer met basilicum en parmezaanse kaas.