Je hebt brownies. En je hebt cheesecake. En je hebt brownies mét cheesecake. Dit is een regelrechte blijmaker: easy te maken en zó lekker. Ook lekker: pistachebrownies.
kooktijd30 minutesminutes
Oven45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
ingrediënten
200gchocoladepuur
200gboter op kamertemperatuur
400gkristalsuikerfijn
5eieren (M)
110gbloemgezeefd
400gstevige roomkaas (monchou),vers
1tlvanille-aroma
120gframbozenvers of diepvries
ook nodig:rechthoekige bakvorm van 20×30 cmingevet en bekleed met bakpapier
instructies
Verwarm de oven voor op 170ºC. Doe de chocolade in een kom en verwarm boven een pan met kokend water (het water mag de kom niet raken). Draai het vuur uit en laat de chocolade smelten. Laat iets afkoelen.
Klop de boter met 250 g van de suiker tot een luchtig mengsel en voeg een voor een 3 eieren toe. Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig door. Schep ¾ van dit mengsel in de beklede bakvorm. Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker en eieren en het vanille-aroma glad en spreid uit op het chocolademengsel in de bakvorm.
Breng schepjes van het chocolademengsel aan op het roomkaasmengsel en werk dit er met een vork losjes door, zodat een marmerpatroon ontstaat. Druk de frambozen erin en bak 40-45 min. in het midden van de oven. Laat de brownie afkoelen en serveer in blokken.