We zijn verzot op fijne salades. Ook op deze met roquefort, peer, knapperige kerriecashewnoten en druiven. Voor erbij: een dressing met honing en mosterd.
Bereiden25 minutesminutes
ingrediënten
kerriecashews
1elboter
100g cashewnotenongezouten
1tlkerriepoeder
1elbasterdsuikerdonkerbruin
½tlzeezout
snufjecayennepeper of meer naar smaak
dressing
3elrodewijnazijn
1teenknoflookfijngehakt
2elmosterdscherpe
1elhoning of meer naar smaak
70mlolijfolie
salade
1doyenné du comice-peerniet al te rijp
150gbabyspinazie
1kleine rode uiin dunne ringen
8muskaatdruivenpitloos, gehalveerd
125groquefortverkruimeld
instructies
(1 dag van tevoren) Smelt voor de kerriecashews de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak er de noten en de andere ingrediënten al omscheppend in, tot de noten zijn omhuld met een dun laagje en knapperig zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bewaar goed afgesloten tot het opdienen.
(1 dag van tevoren) Pureer voor de dressing de azijn, knoflook, mosterd en honing met de staafmixer in een hoge beker, totdat de knoflook helemaal glad is. Giet al mixend de olie in een dunne straal erbij tot de dressing bindt. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yolanda van der Jagt. Productie: Dosia Brewer