aantal 6 |
lunchgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Wij onze sandwiches maar wat graag met geblancheerde knolselderij en kropsla. De roomkaasspread houd je makkelijk een paar dagen goed in de koelkast.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
100gknolselderijin zeer dunne plakjes
12sneetjesbroodbruin
12plakjeshamrauw
12blaadjeskropslauit het midden van de krop
roomkaasspread
175groomkaassmeerbaar
1lente-uifijngesneden
3tlkappertjes
1elmayonaise
2tlmosterdgrof
2tlhoning
2takjesmuntblaadjes fijngesneden
instructies
Schil de knolselderij en snijd er mooie dunne plakjes van. Kook de knolselderijplakjes in ruim kokend water met zout 3-4 min. Giet de knolselderij af, dep droog en laat afkoelen.
Meng voor de spread alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk de sneetjes brood dun met de spread, beleg de helft van de sneetjes met de helft van de plakjes knolselderij en bestrijk die weer met wat roomkaasspread. Verdeel er de slablaadjes over, dan de rauwe ham en dek af met de rest van de knolselderij. Dek af met de laatste sneetjes brood, belegkant naar beneden. Snijd de sandwiches door en geef ieder twee helften.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept en fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings