pasta met broccoli-tomatenroomsaus en saucijs

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Janneke verdrijft de kou met heerlijk winterfood in delicious.januari. Neem nou deze pasta met broccoli-tomatenroomsaus. Heel fijn én het staat in een half uur op tafel!
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 300-400 g saucijsjes rund, in plakjes van 2 cm
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 5 ansjovisfilets in olie, fijngesneden
  • 2 blikken tomaten gepeld
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 g macaroni of andere pasta
  • 500 g broccoli in kleine roosjes
  • 200 g crème fraîche
  • voor erbij: pangrattato of pecorino

instructies

  • Verhit in een koekenpan de olie. Bak de plakjes saucijs rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
  • Fruit in het bakvet de knoflook en ansjovisfilet 1 min. zachtjes zonder te kleuren. Voeg de tomaten toe en druk ze met een spatel klein. Voeg de saucijs en het takje rozemarijn toe en kook nog zachtjes in 15-20 min. tot een dikke tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 min. mee met de pasta.
  • Giet de pasta en broccoli af en meng met de tomaten-saucijsjessaus. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de macaroni met pangrattato of een stuk pecorino om te raspen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!