aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Met onze wereldrecepten ben je snel en makkelijk even weg uit eigen land! Vandaag één van onze favorieten: zoete aardappelsoep met gebakken uien.Ook ontzettend lekker: zoete aardappel in tomaten-linzensaus met mangochutney
voor erbij:stokbroodmet verse roomkaas met verse kruiden als peterselie, bieslook en/of tijm
instructies
Verhit in een (soep)pan 2 el olie. Bak de gember, specerijen en helft van de knoflook zachtjes 2 min. Voeg de jam toe en bak nog 1-2 min.
Schep de aardappelblokjes en de wortel erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep in 15 min. gaar.
Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie. Bak de uiringen in 8-10 min. goudbruin en krokant. Voeg de resterende knoflook en de salie toe en bak nog 1-2 min. zachtjes zodat de knoflook en salie smaak geven aan de uiringen.
Pureer de soep met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 kommen en maak af met wat uiringen. Garneer met wat salie. Lekker met stokbrood met verse roomkaas waardoor je fijngesneden rode ui en verse kruiden mengt.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Er zijn verschillende soorten zoete aardappelen; van oranje tot paars en van wit tot oranje vruchtvlees. Mijn voorkeur hebben de knollen met het knaloranje vruchtvlees, en dan vooral omdat ze zo’n geweldig mooie soep geven.Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten