aantal 6 |
nagerecht |
kerst, weekend |
italiaans |
Hemels: zacht smeltende semifreddo, met een crunchy bite van de meringuekruimels. Niemand die gelooft dat dit nagerecht in 10 (!) minuten is gemaakt. Ideaal voor een easy doordeweeks dessert of als afsluiter van een lang weekend met vrienden!
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd10 minutesminutes
ingrediënten
300mlslagroom
5elsuiker
200mlboerenyoghurt
120gmeringuesOF 4 grote delicious. vanille meringues, grof verkruimeld*
bloemenhoningwilde
extra nodig:kleine cakevorminhoud 1 liter bekleed met bakpapier
instructies
Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel er de boerenyoghurt en 3/4 van de meringue door. Schep de ijsbasis in de cakevorm en verdeel er de resterende meringue over; druk de meringue licht aan.
Zet de semifreddo minstens 4 uur in de diepvries om op te stijven.
Haal de semifreddo zo’n 20 min. voor serveren uit de diepvries. Snijd het ijs met een nat, warm mes in mooie plakken. Lekker met wilde bloemenhoning.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
TIP: schep voor een ijstaart de semifreddobasis in een kleine springvorm (20 cm ø), bedek de bodem eventueel eerst met (chocolade)cake.Recepten, styling en fotografie: Studio Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten