aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
zomer |
midden-oosters |
Vier de zomer met deze geweldige midden-oosterse aardappelsalade met little gem, boerenkip & za'atardressing. Ook ideaal om mee te nemen naar park, strand of simpelweg je balkon of tuin!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
¾lkippenbouillonvan tablet
400gboerenkipfilet
200gzoete aardappelgeschild
150groseval aardappels
150gtruffelaardappels
1kroplittle gemin dunne reepjes
3eloreganovers, fijngesneden
3eltijmblaadjesvers, fijngesneden
2elsesamzaadjesgeroosterd
1elsumak*
1citroensap
8elolijfolieextra vierge
instructies
Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag, leg de kip erin en laat in 8-10 min. zachtjes gaar pocheren. Zet evt. een warmhoudplaatje onder de pan. Neem de kip uit de pan, laat onder folie rusten en snijd in plakken. Houd de bouillon tegen de kook aan.
Boen de aardappels schoon, schil de zoete, maar laat de schil van de roseval- en truffelaardappels er nog omzitten. Snijd de aardappels in ½ cm dikke plakken en kook ze in de bouillon in 6-7 min. net beetgaar. Giet in een zeef en laat de aardappels uitlekken.
Verdeel de little gem over een schaal, schik de aardappelen en kip er mooi op.
Schep in een kom de oregano, tijm, sesamzaadjes en sumak door elkaar en klop de olie er met een vork door. Druppel de za'atardressing over de aardappelsalade en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Za’atar is een Midden-Oosters kruidenmengsel van oregano, tijm, sesamzaadjes en sumak. Je kunt het zelf maken of kant-en-klaar kopen in Midden-Oosterse winkels kopen. Sumak is het gedroogde poeder van de gemalen zuurbes, ook te koop in mediterrane of Midden-Oosterse winkels. Vervang het evt. door wat extra citroensap.Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën