Groente en kruiden geven je gerecht net dat beetje extra. Het ziet er vaak ook nog eens mooi uit en je gerecht smaakt nog lekkerder. Zo ook bij deze polenta met daarin een kruidenolie van rozemarijn en salie.
kooktijd45 minutesminutes
ingrediënten
350gpolentagrof
1lmelkvolle
750mlwater
kruidenolie
1bosjepeterselie
1takjelavas
3takjes salie
2takjes rozemarijn
1teentjeknoflook
200mlolijfolieextra virgine
zoutnaar smaak
instructies
(1 dag van tevoren) Pluk voor de kruidenolie de blaadjes van de steeltjes en pureer ze met de knoflook en olijfolie en wat zout tot gladde groene olie.
(2 uur van tevoren) Kook de polenta met de melk, 750 ml water en wat zout onder voortdurend roeren in 30-40 min. gaar. Breng op smaak met zout. Roer flink wat van de kruidenolie door de romige polenta en breng evt. verder op smaak met zout.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Je kunt ook snelkookpolenta nemen, maar de smaak daarvan is minder vol. Houd dan de aanwijzingen op het pak van de polenta aan.Recepten: Merijn Tol. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten