vegetarisch

marokkaanse eieren in paprikasaus

aantal 4 | hoofdgerecht | | marokkaans |
Klassiekers rondom de Middellandse Zee met een twist van delicious.friend Janneke Philippi, dat is wat wij eten vandaag. Zoals deze onweerstaanbare pittige vega-eieren uit Marokko. Enjoy!
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediƫnten

  • 800 g tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien rood, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook in plakjes
  • 1 peper rood, zonder zaadlijsten in reepjes
  • 2 paprika's geel en rood, in reepjes
  • 8 eieren
  • 1 tl paprikapoeder mild
  • 1 bosje peterselie platte, grof gesneden
  • 4 el yoghurt volvette, of Griekse yoghurt

instructies

  • Zet met een scherp mesje een kruisje onderin de tomaten, dompel ze onder in ruim kokend water en neem na 5-10 tellen eruit. Ontvel de tomaten en snijd in stukjes. Verhit in een wijde braadpan* of hapjespan de olijfolie. Bak de uien, knoflook en de rode peper 1 min. zachtjes. Bak de paprika 1 min. zachtjes mee. Voeg de tomaatstukjes toe aan het paprikamengsel en stoof afgedekt 10 min. mee.
  • Druk met de onderkant van een juslepel 8 kuiltjes in de tomatenstoof. Breek boven elk kuiltje een ei. Verwarm nog 4-5 min., tot de eieren naar wens gaar zijn.
  • Bestrooi de eieren met zout en peper, het paprikapoeder en de peterselie. Serveer de eieren met een flinke lepel yoghurt. Lekker met Marokkaans of Turks brood.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Heb je geen heel wijde braadpan, dan kun je ook 2 ruime koekenpannen nemen.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!