Kruimelige chocoladekorst, plakjes zoete banaan en een weelderige toffeesaus gemaakt met gecondenseerde melk. Dit chocoladebanoffeetaartje is één van onze favorieten uit ons bakboek!
kooktijd25 minutesminutes
Koelen1 hourhour20 minutesminutes
totale tijd1 hourhour45 minutesminutes
ingrediënten
250gbiscuits met stukjes chocolade erinbijv. chocolate chip-koekjes
180gboter
100gbruine basterdsuiker
395gzoete gecondenseerde melkéén blikje
75gpure chocoladegesmolten
1elgolden syrup of keukenstroop
300mlslagroom
2bananenin schijfjes
cacaopoederom te bestrooien
ook nodig:6 taartvormpjes met losse bodems van 10 cm ∅
instructies
Verkruimel de biscuits in een keukenmachine. Smelt 80 g van de boter, voeg toe aan de koekkruimels en meng goed. Verdeel het mengsel in 6 porties en druk deze uit in de taartvormpjes. Laat 20 min. opstijven in de koelkast.
Verwarm de suiker met de rest van de boter al roerend op laag vuur tot de boter is gesmolten. Voeg de melk toe en verwarm 5 min. op laag vuur, of tot het mengsel is gekaramelliseerd: het is dan dik en goudgeel. Neem de pan van het vuur, voeg de chocolade en de syrup toe en roer goed door elkaar. Vul de taartvormpjes met het karamelmengsel en strijk glad met een paletmes. Laat de taartjes minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom tot zachte pieken. Zet de taartjes vlak voor het serveren op borden, verdeel de schijfjes banaan erover en schep er wat room op.