Wijnsorbet is wat je deze week uit je ijsmachine schept. Geen ijsmachine? Schenk de sorbetbasis in een ondiep plastic schaaltje en roer elk halfuur met een vork of garde de ijskristallen fijn. Dien de wijnsorbet op in sappige verse vijgen.
kooktijd20 minutesminutes
Afkoelen2 hourshours
totale tijd2 hourshours20 minutesminutes
ingrediënten
1blaadjewitte gelatine
250gsuiker
100mldruivensaprood
250mlrode wijnfruitig
1/2tlkruidnagelgemalen
4vijgenvers
instructies
Week in een kom met ruim koud water de gelatine 5 minuten. Doe de suiker met het druivensap in een steelpan en los op het vuur de suiker op, roer af en toe. Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine al roerende in de siroop op. Voeg de wijn met de kruidnagel toe.
Laat de sorbetbasis afkoelen, zet wanneer de tijd het toelaat nog 2-3 uur in de koelkast. Schenk in een ijsmachine en draai tot een smeuïg sorbetijs. Snijd de vijgen kruislings in en duw ze open. Zet op elk bord een vijg en schep er een bol wijnsorbet in.