Bakken dat het een lieve lust is. Dat doen we bij delicious. graag. En dat delen we met liefde met je. Dus ook deze wow-tulband! De tulband is heel easy te bakken en terwijl deze iets afkoelt maak jij de mandarijntjes in homemade gembersiroop.
voorbereiding1 hourhour
kooktijd30 minutesminutes
Oven1 hourhour
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
ingrediënten
300gzelfrijzend bakmeelgezeefd
300gboterzacht
300gsuiker
6eieren
2rijpe bananenin stukjes
1tlnootmuskaatgeraspt
ook nodig: grote tulbandvorm van 2¼ liter inhoudgoed ingevet en dun met bloem bestoven
500mldessertwijnniet al te zoet, bijv. vin santo
125gsuiker
sap van 1 sinaasappel
1vanillestokjein de lengte opengesneden en zaadjes eruit geschraapt
1kaneelstokje
1tlgemalen gember
7mandarijntjes
instructies
Verwarm de oven voor op 170°C. Doe voor de tulband alle ingrediënten in een kom, voeg een snuf zout toe en roer (niet te lang) tot een mooi deeg.
Doe het deeg in de vorm en bak de tulband in 55-60 min. 1 richel onder het midden in de oven gaar.
Laat de cake 10 min. afkoelen en stort hem dan voorzichtig op een rooster. Laat de cake een half uur rusten voordat je hem aansnijdt.
Verwarm voor de gemarineerde mandarijnpartjes in een grote steelpan de wijn met de suiker, het sinaasappelsap, de vanillezaadjes en het vanillestokje, kaneel en gember.
Schil 2 mandarijntjes en voeg de schillen hiervan toe aan de siroop. Pel de overige mandarijntjes en verdeel alle mandarijntjes in partjes. Voeg alle partjes toe aan de wijn en laat ze 20 min. tegen de kook aan pocheren.
Haal het vanillestokje uit de wijn. Zeef de mandarijnpartjes en vang de siroop op. Kook het pocheervocht nog 10 min. op hoger vuur in zodat het dikker wordt. Laat de siroop afkoelen en meng weer met de partjes mandarijn.
Serveer de mandarijntjes met siroop bij de plakken tulband.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Kirsten Eckhart. Styling: Jet Krings. Fotografie: Eric van Lokven. Bereiding: Jacqueline Pietrowski