aantal 4 |
brunch, hoofdgerecht, lunchgerecht |
familietijd, feestdagen, lente, pasen, voorjaar |
frans, nederlands |
Wij maken er deze luchtige en frisse lente-groentetaart met kwarteleitjes van. Voor een lichte lunch, zondagse brunch of een vrolijk paasfeest!
kooktijd20 minutesminutes
oven25 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
½bospeen
500ggroene asperges
100gdoperwten,vers of diepvries
8kwarteleitjes
1biocitroen
15gverse kruidenals platte peterselie, basilicum en munt
270gbladerdeeg(1 rol)
200gverse roomkaas,naturel
125mlcrème fraîche
1teenknoflook,geperst
instructies
Verwarm de oven voor tot 220ºC. Schrap de bospeen; laat aan elke peen een stukje groen loof zitten. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Halveer de asperges en de bospeen in de lengte en kook ze 3 min. in water met zout. Voeg na 3 min. de doperwten toe. Kook de kwarteleitjes in 4 min. hard.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Hak de helft van de kruiden fijn. Meng de fijngehakte kruiden met de citroenrasp en de knoflook met de roomkaas en de crème fraîche. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Pel de eitjes en halveer ze. Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de kruidencrème; houd een rand van 2 cm vrij. Vouw de rand terug tot de kruidencrème. Leg de bospeen en de asperges naast elkaar met de erwten ertussen op de crème. Laat het loof van de wortel over de deegrand steken en wissel de kant af. Strooi er zout en peper naar smaak over.
Bak de taart in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leg de taart op een schaal en strooi er de rest van de kruiden over. Leg de kwarteleitjes tussen de kruiden en serveer de taart (lauw)warm of op kamertemperatuur.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
In samenwerking met Tante Fanny. Productie: Suzanne The. Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski