aantal 2 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
De wok wint van de klok vandaag. Op de drukke donderdag eens geen ingewikkelde maaltijden, maar een makkelijk doordeweeks recept. Max. 25 minuten en er staat een top vis-wokgerecht op tafel!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
250ggarnalenrauwe
2tenenknoflookéén geperst, de ander in plakjes
1citroenschil geraspt, sap geperst
4elzonnebloemolie
175-200geiermie
100gshiitakein plakjes
1struikpaksoiin brede repen
3eloestersaus
2elkoriandergrof gesneden
instructies
Spoel de garnalen schoon, dep droog en verwijder het darmkanaal. Meng met de geperste knoflook, citroenrasp en 1 el olie en laat 5 min. staan.
Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar, giet af en schud om met 1/2 el olie.
Verhit 1 el olie in een voorverwarmde wok en roerbak hierin snel de garnalen, tot ze roze kleuren. Neem uit de pan. Voeg 1/2 el olie toe en roerbak de knoflookplakjes en shiitake 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak ± 3 min. Schep om met de mie en garnalen en warm op halfhoog vuur goed door. Voeg de oestersaus en 2 el citroensap toe en schep nogmaals om. Serveer met koriander.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob de Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Foodstyling: Eke Mariën