aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Ramen noedelsoep: lekker makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren! Kip, biefstuk of ga voor een vegetarische variant. Lekker met paddenstoelen, groenten én niet te vergeten een eitje. Deze snelle ramen met biefstuk zet je binnen een half uur op tafel. Ook lekker: kipramen met spinazie.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
2tl5-kruidenpoederChinees specerijenmengsel
1½literrunderbouillonzelfgemaakt of van 2 goede blokjes
8cmverse gemberwortelgeschild, in dunne plakjes
200gshitake
300gramennoedels
100gtaugé
200gbimi
300gkogelbiefstuk
uit voorraad
zonnebloemolie
sojasaus
instructies
Verwarm 1 el olie in een soeppan en bak het 5-kruidenpoeder 1 min. zachtjes. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de gember en shiitake toe aan de soep. Laat de soep 10 min. zachtjes koken.
Breng een pan water aan de kook en kook de noedels hierin volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, maar kook ze 1 min. korter (ze gaan nog in de soep en je wilt dat ze beet houden). Snijd intussen de biefstuk in zo dun mogelijke plakjes.
Voeg de bimi toe aan de soep, kook alles kort door zodat de groenten beetgaar zijn en de bouillon heel heet. Voeg de laatste 30 sec. de taugé toe.
Giet de noedels af en meng met 2 el olie zodat het wat minder plakt. Verdeel de noedels over 4 ruime kommen. Verdeel de rauwe biefstuk erover en schep de bouillon en de groenten er kokend heet overheen. Door de warmte wordt het vlees net gaar. Serveer direct. Breng op smaak met sojasaus.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Tip: deze basis kun je uiteraard heel makkelijk uitbreiden met andere groenten, ook een restje sperziebonen of erwtjes uit de diepvries verdwijnen met plezier in de soep.Fotografie: Jeroen van der Spek