piña colada-panna cotta met ananas

aantal 6 | nagerecht | feestelijk, kerst | internationaal | glutenvrij, vegan
Fan van frisse desserts? Dan is dit iets voor jou! De combinatie van kokos, ananas geven de panacotta de verfrissende factor waar je naar op zoek bent. Neem wel de tijd voor dit recept, want het opstijven en drogen duurt bij elkaar 12 uur. Maar het wachten wordt beloond!
Bak ook eens deze prachtige kokos-limoentaart met ananasvulling.
voorbereiding40 minuten
totale tijd13 uur 40 minuten

ingrediënten

  • 1 kleine rijpe ananas
  • 100 ml kokosmelk
  • 3 tl agar-agarpoeder*
  • 75 g santen
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 600 ml vegan kokosyoghurt
  • 150 ml witte rum
  • 3 el geroosterde kokosflakes

instructies

  • Verwarm de oven voor op 40-50°C en op de heteluchtstand.
  • Schil de ananas en snijd er 8 zo dun mogelijke plakken af, niet dikker dan 3-4 mm. Leg de plakken op snackpapier en zet 6-8 uur in het midden van de oven om te drogen. Keer af en toe. De plakken gaan eruitzien als bloemen.
  • Snijd de rest van de ananas in stukjes. Zet afgedekt weg tot gebruik.
  • Meng de kokosmelk met de agar-agar. Doe samen met de santen en 50 g suiker in een pan en verwarm zacht totdat de santen is opgelost. Breng aan de kook en laat 2 min. doorkoken. Neem van het vuur, voeg 100 ml rum en de kokosyoghurt toe en schenk in de vormpjes. Laat in 4-5 uur goed opstijven in de koelkast.
  • Breng intussen voor de gekonfijte ananas 125 ml water, de resterende 50 ml rum en 75 g suiker tegen de kook aan. Leg de stukjes ananas erin en kook op laagste vuur 15 min. Laat in de siroop afkoelen en zet afgedekt tot gebruik weg.
  • Houd de vormpjes kort in een bak heet water en stort ze voorzichtig op bordjes. Schep er wat gekonfijte ananas met siroop omheen en leg bij elk 2 ananasbloemen. Bestrooi met wat kokosflakes.
Voedingswaarde:
calorieën: 518kcal
|
eiwit: 4g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 42g
auteur: delicious.
* Agar-agar is een vegan bindmiddel op basis van zeewier. Agar-agar moet je even koken om het te activeren. Het is sterker dan gelatine, maar verliest eerder zijn bindkracht. Of neem 6 blaadjes gelatine, week ze ± 5 min. in koud water en roer van het vuur af door het kokosmengsel.
Recepten: Merijn Tol, Trudelies Schouten, Dosia Brewer. Fotografie, Styling: Marianne Snel. Bereiding: Yvonne Jimmink
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!