aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
vegetarisch
Vega liefhebbers opgelet! Deze heerlijke zwarte-bonenchili met vega gehakt en homemade tortillachips mag je niet missen. De tortillachips maak je zelf waardoor je het gerecht net dat extra beetje liefde geeft dat het verdient. Nog meer zin in vega? Bekijk dan hier onze mexicaanse lasagne.
voorbereiding30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
200gvega gehakt
1½tlgemalen komijn
250ggele en/of oranje cherrytomaatjesin stukken
2blikken cherrytomaatjes à 400 g
3tarwetortilla’s
2blikken zwarte bonen à 400 guitgelekt en afgespoeld
125gzure room
1-2takjes muntblaadjes fijngesneden chilivlokken
voorraad
zonnebloemolie
1fijngesneden ui
2fijngesneden tenen knoflook
instructies
Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de ui met de knoflook 1 min. Voeg het gehakt en de komijn toe en bak 2 min. mee. Schep de cherrytomaatjes erdoor en bak nog 3 min.
Schenk tomaatjes uit blik mét het vocht in de pan en breng tegen de kook. Druk de tomaatjes met een spatel stuk. Stoof de chili zachtjes 10 min.
Verhit intussen in een tweede hapjespan of wok een laagje van 2-3 cm olie. Snijd de tortilla’s in puntjes. Bak ze in de hete olie aan beide kanten goudbruin en krokant. Laat de tortillachips op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met een beetje fijn (zee)zout. Leg ze op een schaal.
Voeg de bonen toe aan de chili en verwarm nog 2-3 min. Meng de zure room met de munt.
Breng de chili op smaak met zout en peper en verdeel over 4 borden. Schep de muntroom erop en bestrooi met chilivlokken naar smaak.
Serveer met de tortillachips.
Voedingswaarde:
calorieën: 520kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 25g
|
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten