Heb je zin in nasi met een twist? Ga dan voor de nasi van quinoa met pinda's en koriander. De pinda zorgt voor de nodige crunch en de koriander geeft het gerecht meer smaak. En ook niet vervelend; het staat binnen een half uur op tafel. Ben je op zoek naar een goede toevoeging in je keuken? Bekijk dan deze 8x Aziatische sauzen die in jouw keukenkastje horen.
voorbereiding25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
300gvolkoren quinoa
1rode chilipeperzonder zaadlijsten en in reepjes
1tlgemalen komijnjinten
2tlgemalen korianderzaadketumbar
500gverse nasigroentenbijv. witte kool, wortel, prei en taugé
50mlketjap manis
1bosje koriandergrof gehakt
75gongezouten pinda’s
voorraad
2elzonnebloemolie
2uien
2tenen knoflook
sambal oelekvoor erbij
instructies
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een wok de olie. Bak hierin de ui, knoflook en peper 2 min. op halfhoog vuur. Voeg de komijn en het korianderzaad toe en bak 1 min. mee. Schep de nasigroenten erdoor en bak in 5 min. knapperig gaar.
Giet de quinoa af en laat goed uitlekken. Schep de quinoa door de groenten en bak op hoog vuur nog 2-3 min. Breng de nasi op smaak met de ketjap en koriander.
Schep de nasi op 4 borden en bestrooi met de pinda’s. Serveer de sambal apart erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 565kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 66g
auteur: delicious.
TIP Nasi is een ideaal gerecht om restjes groenten – broccoli, bloemkool, groene asperges, sperziebonen – in te doen. ZONDER GLUTEN Als je glutenvrije sojasaus neemt, is dit gerecht glutenvrijRecepten, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten