Met soep zit je altijd goed, maar met deze pompoensoep kan écht niks misgaan. Door de miso en de pompoenpit-rozemarijnsalsa til je de soep naar een hoger niveau. Daar worden we zó blij van!Liever een basic pompoensoep? Kijk dan eens naar deze romige pompoensoep.
voorbereiding40 minutesminutes
oven30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
1flinke flespompoen
100mlolijfolie
3grote uiengeraspt
3takjes rozemarijn
1elwitte miso
6elpompoenpittengeroosterd
2elhoning
4elparmezaangeraspt
200mlhazelnootolie
6elmascarpone
instructies
Verwarm de oven voor op 190°C.
Snijd de pompoen in vieren, haal de zaadlijsten eruit en doe in een ovenschaal, besprenkel met wat van de olijfolie en bestrooi met zout. Rooster de pompoen in 30 min. gaar.
Bak intussen de uien in de soeppan op laag vuur in de rest van de olijfolie 15 min. tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Voeg de rozemarijn en miso toe.
Schep met een lepel het gare pompoenvlees uit de schil en voeg toe aan de uien. Haal de rozemarijn eruit. Voeg 1 liter water toe en naar smaak zout en peper. Breng de soep aan de kook, zet het vuur dan laag en kook nog een paar minuten. Pureer de soep glad met de staafmixer. Voeg de mascarpone toe en pureer nog kort.
Rooster intussen de pompoenpitten al omschuddend in een droog verhitte koekenpan en schud op een bord.
Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes af en snijd ze heel fijn. Mix de rozemarijn met tweederde van de geroosterde pompoenpitten, honing, parmezaan en hazelnootolie en breng goed op smaak met zout. Serveer de soep en laat iedereen zelf wat pompoenpit-rozemarijnsalsa erin scheppen en bestrooien met wat pompoenpitjes. Ook lekker is het om 1-2 van de salsa door wat zachte boter te roeren om met lekker brood bij de soep te serveren.
Voedingswaarde:
calorieën: 549kcal
|
eiwit: 11g
|
vet: 49g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus