aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
Lamskoteletjes met een fruitige salade, mooi brood en glas wijn vormen wat ons betreft de ingrediënten voor een heerlijke vrijdagse maaltijd om het weekend in te luiden.Dol op lamsvlees? Probeer dan deze tagliatelle met lamsbolognese.
voorbereiding25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
12lamskoteletjes
3elmangochutney *+ evt. extra voor erbij
2tlkerriepoeder
1tlchilivlokken
3kleine venkelknollen
300gananasblokjes
2tlvenkelzaad
½bosje dille
evt. 1-2 el appelazijn
voorraad
1teenknoflook
4elmayonaise
3elolijfolie
knapperig broodvoor erbij
instructies
Dep de lamskoteletjes droog met keukenpapier. Meng in een lage (oven)schaal de chutney met de kerrie en de chili. Schep de lamskoteletjes erdoor en zet even weg om te marineren.
Schaaf of snijd de venkel in hele dunne reepjes. Hak de ananas in kleinere stukjes. Vijzel het venkelzaad met de knoflook. Snijd de dille fijn.
Meng de mayonaise met de ananas, het venkelzaad, de knoflook en de dille en breng op smaak met wat azijn als dat nodig is. Schep de venkel erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de lamskoteletjes in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Leg ze op een schaal en serveer met de venkelsalade, evt. wat chutney en het brood. *mangochutney koop je bij ruim gesorteerde supermarkten of online.
Voedingswaarde:
calorieën: 650kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 47g
|
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding & fotografie: Studio Philippi