aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Risottata betekent letterlijk: bereid als risotto. Dit is een vrij onbekende, maar briljante manier van pasta bereiden. De pasta krijgt zo een intense smaak, is zijdezacht en houdt toch beet.
voorbereiding30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
200ggerookt spekin blokjes
2rode uienfijngesneden
400gverse doperwten
2takjes rozemarijnnaaldjes fijngesneden
350gkorte pasta. bijv. schelpjes
150mldroge witte wijn
50gparmezaanse kaasgeraspt
voorraad
2elolijfolie
3teentjesknoflookfijngesneden
instructies
Verhit in een pan met dikke bodem de olijfolie. Bak het spek met de ui, erwten, knoflook en rozemarijn 5 min. zachtjes.
Schep de droge ongekookte pasta erdoor en bak 2 min. mee. Schenk de wijn erbij en laat de pasta de wijn zachtjes kokend opnemen.
Voeg dan 300-400 ml heet water toe, tot de pasta net is bedekt. Kook de pasta onafgedekt in 13-15 min. zachtjes beetgaar. Roer regelmatig en voeg weer een scheut heet water toe als de pasta al het water heeft opgenomen.
Zorg dat de pasta steeds net helemaal onder water blijft. Laat als de pasta bijna beetgaar is – proef! – de pasta het vocht vrijwel volledig opnemen. Je hebt in totaal ± 1½ l heet water nodig.
Neem de pan van het vuur. Schep de helft van de parmezaanse kaas en peper naar smaak door de pasta. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Voedingswaarde:
calorieën: 650kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 77g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding & fotografie: Studio PhilippiTip: Voor een romig accent schep je met de kaas 1 lepel mascarpone of crème fraîche door de pasta.