aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Weinig tijd en toch lekker koken en eten? Deze spaghetti met krokante makreel, feta en harissa maak je met minder dan 10 ingrediënten in slechts 20 minuten. Dat is geweldig toch?Maak deze pasta nóg lekkerder met homemade harissa.
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
300ggerookte makreelfilets
3rode uienin halve ringen
450gtuinerwtendiepvries
1-2elharissazie tip links
1bos platte peterseliegrof gehakt
100gfetaverkruimeld
1citroenin partjes
voorraad
350gspaghetti
2elolijfolie
instructies
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Leg de makreelfilets op de huid in de pan en bak in 4-5 min. goudbruin en krokant. Keer ze en bak nog 1 min. Neem de
makreelfilets uit de pan.
Fruit in de makreelolie de uiringen 2 min. Schep de bevroren erwten erdoor en bak ze in 4 min. knapperig gaar. Verdeel de makreelfilets in vlokken.
Voeg de harissa toe aan het ui-doperwtenmengsel en draai het vuur uit. Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Schep de spaghetti met de peterselie door de erwten en breng op smaak met peper.
Schep de spaghetti op 4 borden. Verdeel er de makreel over. Strooi de feta erover en serveer met de partjes citroen.