Met deze abrikozen met amaretti-crumble zit je na één hap al voor je gevoel in Italië. Je kunt het met abrikozen uit blik maken, maar natuurlijk ook met verse. Het is nu abrikozentijd, dus sla je slag en maak er zoete én hartige gerechten mee.
Abrikozen en kip is ook een geweldige combi. Zeker met een zomerstamppotje erbij.
voorbereiding20 minutesminutes
oven35 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
800gabrikozen(of abrikozen op sap uit blik, goed uitgelekt)
rasp van 1 (bio)citroen
1tlvanille-extract
2tlgember
½tlpiment
1½elmaïzena
110gamarettikoekjes
60gzachte boter
4elsuiker
40gbloem,gezeefd
60gamandelschaafsel
crème fraîche,voor erbij
ook nodig: ovenschaal van 23 cm Ø,ingevet
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schep in een kom de abrikozen om met de citroenrasp, de vanille, gember, piment en maïzena.
Doe de amaretti in een keukenmachine en hak ze grof met de pulseknop.
Klop de boter en de suiker licht en romig. Spatel de bloem, het amandelschaafsel en de amaretti er snel door. Schep het abrikozenmengsel in de ovenschaal en verdeel het kruimelmengsel erover. Bak ± 35 min. in het midden van de oven tot de kruimellaag goud-bruin en knapperig is en dek af met folie als de kruimellaag al bruin kleurt voordat de abrikozen door en door warm zijn.