Gebakken gnocchi? Gnocchi kennen we als zachte kussentjes. Bakken is minder bekend, maar heel erg lekker. Vooral kinderen zijn dol op die krokante Italiaanse aardappelkussentjes.
1kggnocchi di patate,kant-en-klaar, pastaschap of vers uit het koelvak
40gparmezaanse kaas
3elmunt,grof gesneden
instructies
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Schenk 3 el olijfolie in de koekenpan. Bak de knoflook hierin 1 min. Voeg de tomaatjes toe en bak ze 4-5 min. of tot ze openbarsten en de heerlijke sappen vrijkomen.
Schenk de wijn bij de tomaatjes en verwarm nog 5 min. tot de wijn en de zoete tomatensappen een heerlijke saus vormen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit intussen de laatste 5 el olijfolie in een ruime koekenpan. Schep de gnocchi erdoor en bak ze 4-5 min., tot ze goudbruin en krokant zijn vanbuiten en heerlijk zacht vanbinnen.
Schep de gnocchi op 4 borden. Verdeel de zoete tomaatjes met het vocht erover. Rasp er royaal parmezaanse kaas over en bestrooi met de munt & pijnboompitten.