aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
internationaal |
Weinig tijd en toch lekker koken en eten... dat kun je aan delicious. wel overlaten. Proef deze pikante kip met knapperige peultjes maar! Superlekker en staat in no time (20 minuten!) op tafel. Probeer dit Indiase gerecht met kip en peultjes ook eens!
kooktijd20 minutesminutes
ingrediënten
300gwitte rijst
500mlkippenbouillon,tablet
3cmgemberwortel,in plakjes
4scharrelkipfilets à 100-125 g of 3 grotere
4elzonnebloemolie
1blikje tomatenpuree(70 g)
50mlworcestersaus
25mlgembersiroop
2uien,fijngesneden
500gpeultjes
2bosuien,in ringetjes
instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen, maar gebruik de bouillon in plaats van water water en voeg de plakjes gemberwortel toe. Sla de kipfilets tussen plasticfolie met een deegroller plat en bestrooi ze met peper.
Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de kipfilets in 4 min. aan beide kanten bruin aan en neem ze uit de pan. Bak de tomatenpuree 1 min. in het bakvet. Meng intussen de worcestersaus met de gembersiroop en 150 ml water.
Schenk het worcestermengsel bij de tomatenpuree en roer glad. Leg de kipfilet terug in de pan en smoor de kip in 8-10 min. onafgedekt gaar. Keer de kip af en toe. Verhit intussen de laatste 2 el olie in een koekenpan. Bak de ui 2 min. Voeg de peultjes toe en bak in 5 min. knapperig gaar.
Verdeel de rijst en de peultjes over 4 borden. Leg de kipfilets erbij en schep de saus erover. Bestrooi met de bosui.