aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
Volkoren graanproducten zitten tjokvol voedingsstoffen. Heerlijk als basis voor frisse salades met groenten van het seizoen of in feestelijke gerechten voor zomerse diners.Maak ook deze freekeh en zalm met honing-paprikaglazuur.
voorbereiding35 minutesminutes
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
1bos bospeentjesgeblancheerd en koud afgespoeld
4elextra vergine olijfolie
300ggepelde gerstof parelgort
1elharissa
1elbruine basterdsuiker
700gskirtsteakbieflap uit het middendeel*
muntcress of andere cress voor garneringof muntblaadjes, gescheurd
amandel-tomatensalade met knoflook
2tenenknoflookfijngesneden
4elfijngesneden bladpeterselie
80ggeroosterde amandelengehakt
sap van 1 citroen
4elextra vergine olijfolie
250gkerstomaatjesgehalveerd
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºLeg de wortels dicht naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie en rooster boven in de oven 25 min. tot ze licht kleuren.
Kook de gerst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Meng de harissa, suiker en de rest van de olie in een kom. Wentel het vlees erdoor. Bestrooi met zout en peper. Maak de barbecue aan of verwarm een grillpan op middelhoog vuur voor. Gril de bieflap 5-6 min. per kant voor medium-rare (bavette iets korter). Leg op een schaal en laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Snijd de bieflap dan dwars op de draad in plakjes.*
Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom, voeg de gerst en flink wat zout en peper toe. Schep op een schaal, samen met de steakplakjes. Bestrooi met muntcress (of blaadjeen serveer met de geroosterde wortels.
Voedingswaarde:
calorieën: 900kcal
|
eiwit: 52g
|
vet: 42g
|
koolhydraten: 74g
auteur: delicious.
* Skirtsteak is de Amerikaanse benaming voor een stuk vlees uit het middendeel van de koe. Je kunt ook bavette nemen, maar gril dit iets korter, dit is meestal dunner.
In de video hieronder zie je hoe je vlees op de draad snijdt: