Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
lactosevrij
aantal
4
|
hoofdgerecht
|
familietijd
|
frans
|
Makkelijk, snel en perfect om buiten te eten: deze zomerse coq au vin met zilveruitjes is héérlijk!
Probeer ook eens deze
kip à la normande.
voorbereiding
20
minutes
minutes
stoven
40
minutes
minutes
totale tijd
1
hour
hour
ingrediënten
200
g
kleine sjalotten of verse zilveruitjes
1
kleine wortel
200
g
kastanjechampignons
75
g
gerookt spek
4
kipkarbonades of 600 g kippendijen
met bot
1
blikje tomatenpuree à 70 g
300
ml
rode wijn
400
ml
gevogeltefond
2
laurierblaadjes
2
el
fijngesneden peterselie
voorraad
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
2 el bloem
instructies
Pel de sjalotjes. Snijd de knoflook fijn, de wortel in kleine stukjes, de champignons in plakjes en het spek in blokjes.
Verhit in een braadpan de olijfolie. Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze in 5 min. aan beide kanten goudbruin. Neem de kip uit de pan.
Fruit in het bakvet de zilveruitjes met de knoflook, wortel en spek 4 min. Schep de bloem en de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.
Schenk de wijn erbij. Voeg de fond langzaam en al roerende toe tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Breng tegen de kook.
Doe de kip met de champignons en de laurier terug in de pan en stoof 40 min. afgedekt.
Schep de coq au vin op een schaal en bestrooi met de peterselie. Lekker met broccoli en kriel of stokbrood.
Voedingswaarde:
calorieën:
549
kcal
|
eiwit:
23
g
|
vet:
43
g
|
koolhydraten:
12
g
auteur:
delicious.
Recept, styling, bereiding & fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.
Mention
@deliciousnederland
of tag
#deliciousnederland
!