Het ultieme Hollandse koekje: de sprits. Gouden tip: snijd de spritsen terwijl ze nog heet zijn, dat voorkomt gebrokkel.Maak ook deze fantastische chocolate chip cookies.
voorbereiding15 minutesminutes
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
200gboterop kamertemperatuur
½eilosgeklopt
100gwitte basterdsuiker
1zakje vanillesuiker
snuf zout
250g(Zeeuwbloemgezeefd
ook nodig: spuitzak met brede kartelmond10-11 mm
instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Klop in een kom de boter, ei en beide suikers licht en romig. Voeg de bloem toe en breng samen tot een deeg. Neem uit de kom en wrijf het deeg ± 1 min. op het aanrecht uit met de palm van je hand tot het zacht en iets witter van kleur wordt. Het deeg moet echt lekker zacht worden, ander is het spuiten heel lastig.
Schep in de spuitzak en spuit in een paar lange zigzaggen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de spritsen in het midden van de oven in ± 15 min. goudgeel en gaar. Neem uit de oven en snijd ze meteen in stukken. Laat ze op een rooster afkoelen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Wil je een leuke twist geven aan je spritsen?- Voeg de rasp van ½ sinaasappel toe voor sinaasappelspritsen- Voeg de rasp van ½ citroen en 1 el maanzaad toe voor citroen-maanzaadspritsen- Voeg 1 tl kardemompoeder, ½ tl kaneelpoeder, ½ tl gemberpoeder en ¼ tl kruidnagelpoeder toe voor chai spritsenRecept: Dosia Brewer. Beeld: Benjamin Dearnley