Eieren zijn een perfect verpakt cadeautje van moeder natuur. Bomvol goede voedingsstoffen en héél veelzijdig. Wij geven ze een extra lekkere twist en serveren deze pittige eieren als ontbijt- of lunchgerecht! Ook héél lekker: deze pittige eieren in Marokkaanse stijl!
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
30gkokosolie
80mlvissaus
80mlahornsiroop
4cmgemberwortelin dunne plakjes (± 20 g)
2tlchilisaus
6gedroogde rode chilipepers
sap van 2 limoenen
6eieren,zachtgekookt
instructies
Meng in een steelpan de kokosolie met de vissaus, ahornsiroop, gember, chilisaus, pepers en 3 el water en verwarm zachtjes. Laat 8-10 min. zachtjes koken. Neem van het vuur, zeef de saus, roer het limoensap erdoor en laat afkoelen. Verdeel de eieren, kruiden, uitjes, taugé en het sesamzaad over kommen. Sprenkel de dressing erover en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 200kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 12g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
recept Phoebe Wood fotografie Chris Court styling Kirsten Jenkins