schnitzel met sinaasappel en salie

aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans |
Schnitzel met sinaasappel en salie staat in Italië op de kaart als scaloppine all’arancia e salvia. Klinkt beter? Je mag zelf kiezen, de smaak is sowieso geweldig…



Meer een kipliefhebber? Maak dit heerlijke gerecht met kipschnitzel.

kooktijd55 minuten
totale tijd55 minuten

ingrediënten

  • 750 g krieltjes, in de schil
  • 6 el olijfolie
  • 1 struik andijvie, ± 800 g, in parten
  • 4 schnitzels (varkens- of kalfsschnitzels)
  • 3 el bloem
  • 1 pot vleesfond (380 ml)
  • 1 biosinaasappel, in plakken
  • 1 takje salie
  • handvol geraspte parmezaanse kaas

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el van de olijfolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Besprenkel de andijvie met 2 el van de olie, bestrooi met zout en peper en houd even apart.
  • Rooster de krieltjes in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Leg na 15 min. de andijvie bij de krieltjes.
  • Bestrooi intussen de schnitzels met zout en peper en haal ze door de bloem. Verhit de laatste 3 el olijfolie in een stoofpan. Bak de schnitzels aan beide kanten bruin en neem het vlees uit de pan.
  • Schenk de fond in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg de sinaasappel en salie toe en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag. Leg het vlees terug in de pan en stoof afgedekt in 10-15 min. gaar.
  • Neem de deksel van de stoofpan en kook het stoofvocht tot de gewenste dikte in.
  • Bestrooi de kriel met de parmezaan en schuif 1-2 min. terug in de oven zodat de kaas smelt. Leg de schnitzels op een schaal en schep het stoofvocht erover. Serveer met de parmezaan-krieltjes en geroosterde andijvie.
Voedingswaarde:
calorieën: 595kcal
|
eiwit: 35g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 46g
auteur: delicious.
 
recept Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!