400gkikkererwten uit blik of pot, afgespoeld en uitgelekt
250gkerstomaatjes,gehalveerd
35gamandelschaafsel,geroosterd
blaadjesmuntbladpeterselie en sumak, voor erover
partjes citroen,voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de peterselie, koriander, tahini, citroensap, knoflook en 1 el olijfolie in de keukenmachine en mix tot een dressing.
Breng op smaak met zout en bewaar. Doe de aubergineparten in een kom en schep ze om met de paprikapoeder, koriander, komijn en 4 el olijfolie. Bestrooi met zout. Leg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat, schep de kikkererwten eromheen, besprenkel met de rest van de olie en wat zout. Rooster in ± 30 min. gaar en goudbruin. Voeg ± 10 min. voor het einde de tomaatjes toe. Laat wat afkoelen. Schep de aubergines, kikkererwten en tomaatjes op een schaal. Bestrooi met amandelschaafsel, munt, peterselie en sumak. Besprenkel met de groene tahinidressing en leg de partjes citroen erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 590kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 43g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
* Tahini is sesampasta, te koop bij sommige supermarkten, winkels met Midden-Oosterse producten en biologische winkels.recept Yoni Kalfus fotografie Ben Dearnley styling Vivien Walsh