Doordeweeks wil je supersnel aan tafel, maar óók lekker eten! Maak deze portobelloburgers met halloumi, rucola en avocado. Broodje toasten en klaar is je burger, binnen 30 min. Van dit soort easy en vlugge recepten kun je er nooit genoeg hebben!Halloumi-fan geworden? Maak deze vegetarische balletjes met halloumi.
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1grote avocado
rasp en sap van 1 (bio)citroen
2-3elolijfolie
4portobello’s,steeltjes afgesneden
4takjes tijm,blaadjes gerist
1teenknoflook,geperst
1milde rode peper,zonder zaadjes en fijngesneden
1elhoning
2-3elappelazijn
4plakken halloumi*,totaal ± 250 g
4broodjes,opengesneden en licht geroosterd
mayonaise
40grucola
instructies
Prak de avocado en voeg zout en peper toe. Sprenkel de helft van het citroensap erover en zet weg.
Verhit in een grote koekenpan 1 el olie op matig vuur. Leg de portobello’s erin, bestrooi met peper en bak aan beide kanten 6 min. Voeg nog 1-2 el olie toe en doe ook de tijm, knoflook, rode peper, citroenrasp en het resterende citroensap in de pan. Schep de portobello’s nog 2 min. om en voeg de honing, appelazijn en ½ tl zout toe. Schep nog 1 min. om. Neem van het vuur.
Verhit intussen een andere koekenpan op matig vuur. Bak hierin de plakjes halloumi aan beide kanten 3 min. tot ze licht kleuren. Verdeel de avocado over de broodjes en beleg met halloumi, portobello’s, mayonaise, rucola en broodkapjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Halloumi is harde Griekse kaas die zich goed laat bakken. Te koop in mediterrane winkels en ruimgesorteerde supermarkten.Recept: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan