Deze pittige Mexicaanse eieren met krokante aardappels en gehakt kun je in het weekend als stevig brunchgerecht maken. Een recept met een hoog kleine-moeite-groot-effect, ook wel eens fijn toch?Vanavond nog iets lekker pittigs met ei?
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfolie
1ui,fijngesneden
400grundergehakt
60mlchipotlepepersaus* of andere chilisaus
400gtomaatblokjes uit blik
3elgrof gesneden koriander + extra voor erbij
1kgvastkokende aardappels,bijv. désirée, schoongeschrobd en grof geraspt
50gboter,gesmolten
4eieren
1jalapeñopeper* of milde groene peper,in dunne ringen
instructies
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan (met deksel) op middelhoog vuur. Voeg de ui en wat zout toe en bak, al omscheppend, 4-5 min. of tot het zacht is. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend 5 min. of tot het bruin is. Roer de pepersaus, tomaten en koriander erdoor, breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zet het vuur lager. Verhit nog 5-6 min. of tot alles iets is ingedikt.
Maak intussen de gebakken aardappels: doe de geraspte aardappel in een schone theedoek en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de aardappels in een kom met de gesmolten boter, breng op smaak met zout en peper en schep alles door elkaar. Verhit in een koekenpan op middelhoog vuur 1 el olie. Gebruik een kopje (inh. 80 ml) en schep er 4 bergjes van het aardappelmengsel mee in de pan, druk deze iets platter met een vork en bak ze 3-4 min. aan iedere kant tot ze goudbruin zijn en door en door gaar. Herhaal met de overige 1 el olie en de rest van het aardappelmengsel.
Druk met een lepel 4 kuiltjes in het gehakt en breek dan boven elk kuiltje een ei. Sluit de pan af met het deksel en verhit alles nog 7 min. of tot het eiwit gaar is. Garneer met de jalapeñopeper en extra koriander en geef er de krokante aardappels bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Chipotlepepersaus koop je bij delicatessenzaken, sommige Aziatische supermarkten of bestel het online. Of vervang het door een andere hete pepersaus. Verse jalapeñopepers zijn te koop bij grote supermarkten en sommige toko’s. Of gebruik ingemaakte jalapeñopepers (pot) van de supermarkt.Recept, fotografie, styling: Katie Quinn Davies