Espresso en rundvlees is een verrassend lekkere combi. Kies kwaliteitskoffie, mooie groenten en mooi stoofvlees, en ontdek het zelf! Proef de volle smaak van espresso, rozemarijn en hazelnoten. Met de volautomatische koffiemachine van JURA kofffiemachine maak je de lekkerste koffie voor dit stoofgerecht.
voorbereiding20 minutesminutes
oven3 hourshours
totale tijd3 hourshours20 minutesminutes
ingrediënten
1kgdikke sukadelappenmooie kleine dikke stukken
2-3elextra vierge olijfolie
500mlrunderfond
2sterke kopjes espressobij voorkeur bereid met versgemalen koffie
5sjalotjesschoongemaakt en gehalveerd
2tenenknoflookgehalveerd
4wortelsschoongemaakt en in dikke schuine plakken
2rauwe bietenschoongemaakt en in stukken
3takjes verse rozemarijnin stukken + extra om te bestrooien
75ghazelnotengeroosterd de helft heel fijngehakt, de ander helft grof
rasp van 1biocitroen
1elhoning
polenta of aardappelpuree voor erbij
Ook nodig: ovenbestendige braadpan met deksel
instructies
Verwarm de oven voor op 150°Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi het rondom met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in delen aan beiden kanten op hoog vuur bruin.
Doe al het vlees weer in de pan en doe er de fond, espresso, sjalot, knoflook, wortels, bieten en rozemarijn bij en breng aan de kook. Voeg eventueel extra water toe zodat het vlees net onder staat. Dek af en bak in het midden van de oven in ± 3 uur gaar.
Giet het vocht af in een steelpan en doe er de fijngehakte hazelnoten bij en kook in tot de gewenste dikte. Breng op smaak met citroenrasp en eventueel wat honing en doe weer bij het vlees. Versier de stoof met wat extra hazelnoten en rozemarijn en serveer met polenta of aardappelpuree
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPT EN PRODUCTIE DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY