Variaties: laat de gorgonzola en parmezaan weg en vervang ze door twee el sesamzaad en maanzaad. Of probeer een variatie met oregano en chilivlokken. Drink bij de heerlijke grissini een glaasje sparkling shiraz of riesling. Heel lekker op deze borrelplank met rauwe ham, droge worst en kaas.
voorbereiding25 minutesminutes
kooktijd20 minutesminutes
rijzen30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
ingrediënten
7ggedroogde gist
1tlsuiker
500gbloem + extra voor het bestrooien
1elolijfolie + extra
1tlzeezout
2elgeraspte parmezaan
4elverbrokkelde gorgonzola piccante
1teenknoflook,geperst
3elsemolina
instructies
Los de gist met de suiker in 300 ml lauwwarm water op. Roer er 100 g bloem door en laat 10 min. staan. Roer dan de olijfolie erdoor en meng het goed. Kneed vervolgens de rest van de ingrediënten erdoor, behalve de semolina. Til het deeg op een licht geolied werkvlak en kneed nog zeker 8-10 min. door.
Leg het deeg in een ingevette kom en dek af. Laat het op een warme, tochtvrije plaats 30 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°C en bestrooi minstens 2 bakplaten licht met wat semolina.
Rol het deeg uit tot een lap van ± 20x30 cm. Snij met behulp van een mes of een pizza- snijder dunne reepjes van het deeg en rol die op het aanrecht tot mooie dunne worstjes.
Leg ze iets uit elkaar op de bakplaten. Bak de stengels 15-20 min., of tot ze licht goudbruin zijn en stevig aanvoelen.
Laat ze op de plaat even afkoelen. Bewaar tot gebruik in een goed afgesloten doos.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer