Knapperige crostini met délice de bourgogne, zoete geroosterde druiven en amandelen. En een lekkere wijntip voor erbij: jonge frisse riesling uit de Elzas of Duitsland, chardonnay uit Macon. Nog twee van die heerlijke crostini's: met salamiboter en spinazie of tuinboonpuree en pecorino.
voorbereiding10 minutesminutes
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
500gpitloze druiven
4elolijfolie
snuf zeezout en zwarte peper uit de molen
1stokbrood,in plakjes gesneden en geroosterd
200gdélice de bourgogne
wat naaldjes rozemarijn,fijngesneden
15ggeroosterde amandelen,grof gehakt
eventueel wat dunne honing,voor garnering
instructies
Verwarm de oven voor op 200°. Verdeel de druiven op een bakplaat en bestrooi met 2 el olijfolie, zout en peper. Schep om zodat alle druiven met een laagje zijn bedekt. Rooster ze 20-25 min tot ze zacht zijn en licht gaan kreuken. Laat ze afkoelen in een kom. Bewaar ze goed afgesloten in de koelkast tot gebruik.
Begin 15 min. van tevoren. Verwarm de oven voor op 200°Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat, voeg 2 el olijfolie, peper en zout toe en schep ze goed om. Rooster de crostini 8-10 min. of tot ze goudbruin zijn, keer ze halverwege.
Verdeel de délice de bourgogne over de crostini en verdeel daar de druiven weer over. Bedruppel eventueel met honing en dien direct op.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer