aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
italiaans |
vegetarisch
De ultieme combi: pizza met tomaten en pesto. Alles zelfgemaakt, van het deeg en de pizzasaus tot de pesto. Dan smaakt je pizza zoals in Italië, superlekker dus! Kies goed rijpe tomaten in verschillende kleuren, dat ziet er leuk uit.
500ggemengde tomaten*,in plakjes, grote eerst gehalveerd
125gbuffelmozzarella
100gcrème fraîche
2elpesto,liefst zelfgemaakt
20gfijngeraspte parmezaanse kaas
evt. handvol rucola
bakplaat van 22×30 cm,ingevet
instructies
Verwarm de oven voor op 250°C. Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoek en bekleed de bakplaat ermee. Druk het deeg langs de kanten een beetje omhoog voor een rand. Bestrijk met de pizzasaus en verdeel de tomaten erover. Snijd de mozzarella in plakjes en leg die tussen de tomaten. Leg schepjes crème fraîche op de lege plekken en verdeel de pesto erover.
Bestrooi met de parmezaanse kaas en bak 10-12 min. of tot de pizza goudbruin en knapperig is. Verdeel er evt. de rucola over en snijd de pizza in rechthoeken.
Voedingswaarde:
calorieën: 515kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 25g
|
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
* Leuk om voor oude tomatenrassen te kiezen die opnieuw weer worden gekweekt. Ze zijn gemixt te koop bij goed gesorteerde supermarkten, biologische winkels en op (boeren)markten. Vervang evt. door andere verschillende tomatensoorten. Recepten: Louise Pickford & Mary Cadogen. Fotografie: Ian Wallace. Styling: Louise Pickford.