aantal 4 |
voorgerecht |
feestelijk, kerst |
internationaal |
Een eitje is zo simpel, maar je kunt blijven variëren met ingrediënten. Tartare is dus ook perfect om creatief met restjes te koken. Deze ingredienten heb je waarschijnlijk niet over... maar deze tartare met sint-jakobsschelpen en pata negra is ook heel lekker!
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
4grote kruimige aardappels
4eieren,half hard gekookt
175mlolijfolie
1teentjeknoflook,geraspt
2tlpaprikapoeder
2elkappertjes
4sjalotjes,in reepjes
4eloud broodkruim
150mlmelk
3elboter
75gwaterkers,grof gesneden + houd wat blaadjes apart voor versiering
instructies
Kook de aardappels – in de schil – in ruim gezouten water gaar in 20-25 min. Pel intussen de eieren, halveer ze en wip het eigeel eruit. Hak het eiwit fijn. Prak het eigeel in een kom met 125 ml olijfolie, knoflook, paprikapoeder en zout naar smaak tot een smeuïge emulsie. Voeg evt. nog wat extra olie toe als het niet smeuïg genoeg is. Hak de kappertjes grof. Bak ze met de sjalotjes, het broodkruim in de rest van de olijfolie goudbruin. Pel de aardappels en laat ze uitstomen. Stamp fijn. Verhit de melk, meng door de aardappels samen met de boter, stamp en roer tot een fijne puree. Wil je heel fijne puree, gebruik dan een zeef. Meng het grootste deel van de waterkers door de puree.
Doe een lik puree op elk bord en leg er wat waterkers op. Houd wat pangrattato apart om te versieren en leg ernaast tartare van de fijngehakte eieren, dooierdressing en de pangrattato.
Voedingswaarde:
calorieën: 695kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 58g
|
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
Voorbereiden (1 dag van tevoren): Kook de eieren en maak de dooierdressing, bewaar in de koelkast, maar serveer op kamertemperatuur.Styling, bereiding en fotografie: Marianne Snel. Recepten: Merijn Tol. Bewerking: Dosia Brewer