1stukbuikspek à 400 g,zonder zwoerd (of gebruik speklapjes)
1elboter
½ellichte misopasta
rasp van ½ (bio)sinaasappel
4elingelegde Japanse gember,de helft fijngesneden
1-2elponzu*
6lente-uitjes,zeer fijn gesneden
2elgomasio*
shisocress
instructies
Snijd het buikspek in mini-blokjes. Bak ze rondom goudbruin in de koekenpan in ± 7 min. Meng de boter met de misopasta en bak nog 1-2 min. mee. Meng ook de helft van de sinaasappelrasp, de helft van de fijngehakte gember en de ponzu erdoor.
Verdeel in mooie porties over 4 borden of kommetjes (of maak 1 grote). Leg in het midden plukjes ingelegde gember en eromheen – of in kommetjes – bergjes lente-ui, gomasio en shiso. Of meng al een beetje. Bestrooi met de rest van de sinaasappelrasp.
Voedingswaarde:
calorieën: 400kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
* Ponzu is een lichte, Japanse saus van zoete rijstwijn, zeewier, bonitovlokken en soms sojasaus. Gomasio is grof gemalen geroosterd sesamzaad gemengd met zout. Beide te koop bij de Aziatische supermarkt of online.Styling, bereiding en fotografie: Marianne Snel. Recepten: Merijn Tol. Bewerking: Dosia Brewer