lactosevrij, vegetarisch

tartare van aardappel, kappertjeszout en cornichons

aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, kerst | internationaal |
Tartare is een feest van structuur & smaak: je kunt er alles in doen! Er hoeft niet eens vlees of vis in te zetten. Neem deze heerlijke tartare van aardappel of probeer eens tartare van biet met appel en radicchio.
totale tijd20 minuten

ingredi├źnten

  • 2 grote vastkokende, liefst gele aardappels
  • 4 eidooiers
  • 4 tl dijonmosterd
  • worcestersaus
  • tabasco
  • 4 sjalotjes
  • 4 el rodewijnazijn
  • 4 cornichons
  • 2 el gezouten kappertjes
  • 4 el heel fijn gesneden dragon + extra voor erover evt.
  • 4 el olijfolie

instructies

  • Snijd de aardappels in heel kleine blokjes (brunoisen kook ze gaar in 7-8 min. Spoel koud af, laat goed uitlekken en dep droog. Leg een hoopje aardappelblokjes op elk bord. Maak een kuiltje (net zoals bij tartaar van rauw vleeen schep in ieder kuiltje een eidooier. Schep een lepeltje mosterd op het eigeel en bedruppel met wat worcestersaus en tabasco naar smaak. Snijd de sjalotjes heel fijn en schep om met de azijn en wat zout. Snijd ook de cornichons en de kappertjes heel fijn.
  • Verdeel alles in vieren en leg in hoopjes om de aardappel heen, of meng alles behalve de eidooier door elkaar en leg de eidooier in een kuiltje in het midden. Bedruppel evt. met wat olijfolie en versier met wat extra dragon.
Voedingswaarde:
calorie├źn: 275kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
Styling, bereiding en fotografie: Marianne Snel. Recepten: Merijn Tol. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!