Tartare is een feest van structuur & smaak: je kunt er alles in doen! Er hoeft niet eens vlees of vis in te zetten. Neem deze heerlijke tartare van aardappel of probeer eens tartare van biet met appel en radicchio.
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
2grote vastkokende,liefst gele aardappels
4eidooiers
4tldijonmosterd
worcestersaus
tabasco
4sjalotjes
4elrodewijnazijn
4cornichons
2elgezouten kappertjes
4elheel fijn gesneden dragon + extra voor erover evt.
4elolijfolie
instructies
Snijd de aardappels in heel kleine blokjes (brunoisen kook ze gaar in 7-8 min. Spoel koud af, laat goed uitlekken en dep droog. Leg een hoopje aardappelblokjes op elk bord. Maak een kuiltje (net zoals bij tartaar van rauw vleeen schep in ieder kuiltje een eidooier. Schep een lepeltje mosterd op het eigeel en bedruppel met wat worcestersaus en tabasco naar smaak. Snijd de sjalotjes heel fijn en schep om met de azijn en wat zout. Snijd ook de cornichons en de kappertjes heel fijn.
Verdeel alles in vieren en leg in hoopjes om de aardappel heen, of meng alles behalve de eidooier door elkaar en leg de eidooier in een kuiltje in het midden. Bedruppel evt. met wat olijfolie en versier met wat extra dragon.