aantal 4 |
hoofdgerecht |
feestelijk, kerst |
hollands |
Met mooie verse ingrediënten hoef je niet veel te doen om een feestelijk gerecht te maken. Neem deze heerlijke ossenhaaspuntjes met kruidige stamppot. Simpel, maar oh zó lekker! Serveer deze salade met groene asperges en cranberry's erbij.
Kook de aardappels met de biet gaar in 20 min. Kneus intussen het korianderzaad.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak rondom in 3-4 min. bruin en vanbinnen rosé. Neem het uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten.
Bak in het bakvet het korianderzaad 1 min. Pers de knoflook boven de pan en bak met het korianderzaad 30 sec. mee. Blus af met 100 ml water en roer de aanbaksels los.
Giet de aardappels met de bietjes af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de kruiden door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot op 4 borden. Verdeel het vlees over de stamppot en schep de jus met het korianderzaad erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 395kcal
|
eiwit: 24g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 25g
auteur: delicious.
Voorbereiden: schil 1 dag van tevoren de aardappels Zet ze onder water, koel en afgedekt weg.*Liefhebbers van wild kunnen in plaats van ossenhaas ook hertenbiefstuk of reerugfilet nemen. Bak hertenbiefstuk of reerugfilet in ± 2 min. bruin, keer en bak de andere kant ook 2 min. en vanbinnen rosé, of naar keus iets langer.Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten