aantal 6 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
australisch |
Wauw, is het geen plaatje? Deze gebakken zalm steelt de show tijdens het kerstdiner. En de peterselie-macadamiaboter maakt het geheel compleet. Ook lekker bij stokbrood! Nog zo'n lekker snel zalmrecept: sesamzalm met honing-paksoi.
voorbereiding15 minutesminutes
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
200gzachte boter
150gmacadamia’s,geroosterd en fijngehakt
rasp en sap van 1 (bio)citroen + citroenpartjes voor erbij
1bosje fijngesneden platte peterselie + extra peterselie om te garneren
1zalmforel- of zalmfilet van 1,2 kg met vel
macadamiapesto
100gmacadamia’s,geroosterd
1bosje dille,fijngesneden
1bosje peterselie,fijngesneden
1bosje koriander,fijngesneden + extra blaadjes om te garneren
4elextra vergine olijfolie
rasp en sap van 1 (bio)citroen
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een grote bakplaat in en bekleed met bakpapier.
Klop de boter romig in de keukenmachine. Voeg de gehakte macadamia’s, de citroenrasp en het -sap, de peterselie en een snufje zoutvlokken toe. Mix met de pulseerknop tot een grof mengsel.
Leg de visfilet met de velkant onder op de bakplaat en bestrijk gelijkmatig met de macadamiaboter. Schuif de vis bovenin de oven en bak hem 15-20 min. of tot hij naar wens is, waarbij je hem tussentijds af en toe bedruipt. Laat 10 min. rusten.
Mix intussen alle ingrediënten voor de macadamiapesto in de keukenmachine tot een gladde pesto. Voeg flink zout en peper toe.
Leg de vis op een schaal en bestrooi met peterselie- en korianderblaadjes. Serveer met de pesto en citroenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 685kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 60g
|
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Shannon Bennett. Fotografie: Mark Roper. Styling: Deborah Kaloper. Bewerking: Dosia Brewer