Deze frisse knolselderijsalade is de perfecte salade als bijgerecht. Frisse knolselderij met dragonmosterddressing en de aardse smaak van hazelnoot!Serveer deze salade bij de gebraden rosbief met dragonkorst.
voorbereiding20 minutesminutes
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
½bosje peterselie,blaadjes geplukt
1bosje dragon,blaadjes geplukt
1sjalot
40ghazelnoot,geroosterd
1eldragonmosterd*
50mlgeurig groene olijfolie
citroensap
¼knolselderij
instructies
Snijd de peterselie- en dragonblaadjes heel fijn.
Snijd de sjalot brunoise (in miniblokjes). Hak de hazelnoot heel fijn tot bijna gruis, dit gaat makkelijker in een keukenmachine.
Klop een dressing van de mosterd, sjalot en olijfolie en breng op smaak met citroensap en zout. Bewaar alles afgedekt koel tot gebruik.
Schil de knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes, dit gaat goed op een mandoline.
Meng de helft van de kruiden, de helft van de hazelnoot en de helft van de dressing luchtig door de knolselderij en bestrooi met grove zwarte peper. Leg op een mooie schaal.
Bestrooi de salade met de rest van de kruiden en hazelnoten, druppel de rest van de dressing erover en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Dragonmosterd koop je bij delicatessenzaken, sommige supermarkten of online. Of gebruik kruidenmosterd.Recepten: Merijn Tol. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Kings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski