aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd, weekend |
duits, frans |
Superlekker, zo'n knapperige flammkuchen net uit de oven. De pulled pork kun je zelf maken, maar dat is wel een project voor het weekend. Gelukkig kun je het kant-en-klaar halen in de supermarkt. Vervang pulled pork evt. door gebakken gyros- of shoarmareepjes. Komend weekend: flammkuchen-party! Maak ook flammkuchen met zalm én met muhammara en spinazie.
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
4uienin ringen
2elolijfolie
2rollen flammkuchendeeguit de koeling
350gcrème fraîche
400gpulled pork(supermarkt of online)
1elmayonaise
3-4elcitroensap
4elsmokey bbq-saus
2elbieslookfijngesneden
150gslamelange
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de ui in plakken en verdeel ze in ringen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de uiringen 10 min. in de voorverwarmde oven.
Rol het deeg uit op twee bakplaten en bestrijk met 275 g crème fraîche. Verdeel de geroosterde ui met de pulled pork over het deeg. Bak in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en gaar.
Klop een dressing van de rest van de 75 g crème fraîche, de mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Maak de salade aan met de dressing.
Haal de flammkuchen uit de oven, snijd in stukken en besprenkel met de bbq-saus. Bestrooi met de bieslook en peper naar smaak en serveer met de salade.