aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Risoni - ook wel orzo - is een van de kleinste pastasoorten, letterlijk betekent het ‘grote rijst’. Risoni gaat vooral in soep, maar voor salades en bereid als risotto is deze mini-pasta ook heel geschikt. In deze risoni gaat gebakken pancetta, rode puntpaprika en shiitake. En een flinke hoeveelheid rucola voor wat pit. Een echt lekker Italiaans recept voor koude dagen.
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en pancetta 3 min. Voeg de paprika, shiitake en tijm toe en bak nog 3 min.
Schep de risoni erdoor en dan de tomatenpuree. Bak nog 1 min. Schenk de wijn en de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de risoni zachtjes in 10-12 min. beetgaar.
Roer af en toe en voeg een extra scheutje water toe als de pasta droog dreigt te koken. Schep de rucola erdoor en breng de risoni op smaak met peper.
Schep de risoni op 4 borden en serveer met royaal geraspte parmezaan en evt. chilivlokken.