aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
glutenvrij
Verrukkelijk, zo’n sappige entrecote met lekkere saus en een flinke berg knapperige groenten ernaast. Kies sperziebonen, snijbonen, doperwten of maak je eigen combi. En je kunt gerust zijn: hollandaisesaus maken is supermakkelijk. Je maakt deze hollandaise met de staafmixer. Zo klaar dus en je hebt saus om indruk mee te maken!
Met de weekendbrunch iets speciaals op tafel zetten? Maak dan deze salade met gepocheerd ei en hollandaise met dragon.
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
2sjalotten
2tenenknoflook
3elolijfolie
200gsperziebonen,grof gesneden
200gsnijbonen,gesneden
200gdoperwten,verse
125gboter
4entrecotes,op kamertemperatuur
2eidooiers
1½-2elwittewijnazijn
3elpeterselie,fijngesneden
instructies
Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Houd 1 el sjalot apart. Fruit de rest van de sjalot met de knoflook 1 min. Voeg alle bonen en de erwten toe en bak de groenten in 6-8 min. knapperig gaar. Smelt intussen in een steelpan 100 g boter. Neem de pan van het vuur.
Smelt in een koekenpan de laatste 25 g boter. Bestrooi de entrecôtes met zout en peper en bak ze in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Neem het vlees uit de pan en laat onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Neem de groenten van het vuur, schep de peterselie met zout en peper naar smaak erdoor en laat afkoelen tot lauwwarm.
Doe voor de hollandaisesaus de apart gehouden sjalot met de eidooiers en wittewijnazijn in een maatbeker. Schenk langzaam de gesmolten en nog iets warme boter erbij en pureer met de staafmixer tot een mooie gebonden hollandaisesaus. Breng op smaak met zout en peper.
Breng ook de groenten op smaak met zout en peper en verdeel over 4 borden.
Leg de entrecôtes erbij en serveer met de hollandaisesaus.